Centrale pe peleti. Caldura eficienta- Emisie de noxa minima. Caracteristicile pentru alegerea unei centrale pe peleti. Odată ce aţi vazut functionand o centrala pe peleţi, este uşor să înţelegeţi de ce îşi doresc oamenii aceste sisteme de încălzit unice şi eficiente ce genereaza o caldură economică şi prietenoasă cu natura, fără corvoada de a pregati lemnul de foc (aceasta o fac fabricantii de peleti), dar cu aceleasi beneficii. Pentru doar câţiva lei/oră, o centrală pe peleţi vă poate furniza căldura necesară şi independenţă faţă de facturile piperate la încălzire (pe gaze sau combustibili lichizi) şi nu emite aproape deloc fum. Cu o flexibilitate extraordinară în instalare şi dimensiuni, centralele pe peleţi sunt o alegere sofisticată pentru o caldură convenabilă ce ajută la protejarea mediului şi nu va ruinează bugetul lunar. Vă invităm să vă familiarizați cu oferta noastra de Arzatoare Peleti https://www.oracinci.ro/product-category/arzatoare-peleti/, sisteme de alimentare automate de peleti. Arzatorul pe Peleti transforma centrala termica, pe care o aveti sau intentionati sa o achizitionati, intr-o centrala pe peleti.
AJUTĂ LA PRELUAREA CONTROLULUI ÎN CE PRIVEŞTE COSTURILE DE ÎNCĂLZIRE
Centralele pe peleţi sunt alegerea perfectă pentru oamenii care se confruntă cu facturi uriaşe la încălzire datorită fluctuaţiei costurilor la carburanţi. De fapt centralele pe peleţi sunt instalate adesea în locuinţe ca şi o sursă secundară de caldură, pentru a ajuta la ţinerea sub control a costurilor la încălzire. Motivul este carburantul. Centralele pe peleţi ard un carburant foarte eficient, produs din deşeuri lemnoase reciclate şi anume rumeguşul care odinioară reprezenta un deşeu ce era ars, sau putrezea pe câmp. Economia realizată prin utilizarea peleţilor se datorează preţurilor scăzute la materia primă şi a eficienţei proceselor de fabricaţie, precum şi abilităţii oamenilor de a limita costul carburanţilor pentru un an întreg, procurându-şi carburantul din timp, mai înainte de sezonul rece.În mod clar, când examinăm preţurile, produsele din deşeuri şi mediul, Peleţii de lemn sunt de departe cea mai bună soluţie pentru buzunarul dumneavoastră şi mediu. Peleţii oferă o soluţie reală de câştig—câştig pentru dumneavoastră, familia dumneavoastră şi planetă.
CĂLDURĂ EFICIENTĂ –EMISIE DE NOXE MINIMĂ
Centralele pe peleţi sunt sisteme de încălzire eficiente pentru casă, mulţumită tehnologiei artizanale care ajută la controlarea raportului de combustibil—aer din interiorul centralei şi asigură arderea aproape perfectă a combustibilului. Această tehnologie ajută la generarea celei mai mici cantităţi de fum de lemn, făcând din centralele pe peleţi produsele cu cele mai scăzute emisii de noxe dintre centralele pe combustibili solizi disponibile şi o alegere răspândită în zonele unde calitatea aerului este o problemă. În plus, cenuşa rezultată poate fi utilizată ca şi îngrăşământ foarte bun pentru gradină. Peleţii de lemn sunt produşi de companii autohtone. Prin urmare sunt independente faţă de piaţa mondială a petrolului şi gazelor, iar preţul lor a început să scadă spre deosebire de ceilalţi combustibili fosili. Peleţii sunt siguri în exploatare şi pot fi transportaţi fără probleme. Nu există pericole de felul scurgerilor sau accidentelor de forare, rafinare sau transportul petrolului şi gazelor (cu cisterne, conducte, etc). Se crează noi locuri de muncă în comunităţile locale. Dacă urmăriţi raporturile ştiintifice actuale, creşterea temperaturii provocată de om îşi are originea în arderea combustibililor fosili: petrol, gaz şi cărbune. Deoarece emisiile de CO2 împreună cu alte gaze degajate prin arderea lor, absorb lumina soarelui şi reduc reflexia căldurii în spaţiu. Acest efect este comparabil cu cel dintr-o seră—de aceea se mai numeşte efect de seră.Puteţi contribui la reducerea acestui efect de seră arzând cât mai puţin combustibili fosili de forma: petrol, gaze şi cărbuni. Încălzirea cu peleţi nu măreşte conţinutul de CO2 din atmosferă. Prin ardere, peleţii şi lemnul eliberează doar cantitatea de CO2 pe care a absorbit-o copacul în procesul de creştere. Nu contează dacă lemnul arde sau putrezeşte. Cantitatea de CO2 eliberată în ambele cazuri este aceeaşi.
ARDEREA AUTOMATIZATĂ A LEMNULUI
O centrală pe peleţi este un arzător automat pe bază de lemn procesat sub formă de peleţi. Centralele pe peleţi funcţionează confortabil şi cu mare uşurinţă în timp ce furnizează multă căldură radiantă sau hidro. Pentru a utiliza o centrală pe peleţi, încărcaţi pur şi simplu peleţi în siloz şi porniţi centrala. Odată ce aceasta este în funcţiune, un sistem de alimentare automat încarcă peleţii într-o cameră de ardere din interiorul centralei, iar aerul de ardere este introdus forţat în arzător, creind un mini focar . La multe centrale pe peleţi, sistemul de aprindere este automatizat, mărind astfel factorul de confort.
UŞOR DE INSTALAT ŞI ÎNTREŢINUT
Centralele pe peleţi pot fi cumpărate într-o gamă diversă de design, culoare şi decoraţiuni. Mulţi producători produc centrale ce reflectă anumite stiluri arhitectonice, de forma “Contemporan”, “Art Deco” şi “French Country”. Metal lustruit şi ceramică cu email strălucitor în mai multe culori sunt elemente frecvente de design la centralele pe peleţi, în timp ce marmura sau panourile de lemn lăcuit adaugă interes textural.O centrală pe peleţi poate adăuga de asemenea eleganţă şi rafinament la designul interior al unei camere.
ALEGEREA UNEI CENTRALE PE PELEŢI
Asemenea multor accesorii, este important să petreceţi timp pentru a alege centrala potrivită nevoilor dumneavoastră. Mai înainte de a lua decizia finală, vizitati un vânzător de specialitate pentru un sfat calificat. Un vânzător de specialitate este un expert în centrale pe peleţi. El/ea poate să vă asigure instalarea în siguranţă de către un instalator profesionist. Vânzătorii de specialitate sunt de asemenea cea mai bună sursă de informaţii despre cum să folosiţi corect o centrală pe peleţi şi ce este necesar pentru o întreţinere corespunzătoare.
CARACTERISTICI PENTRU ALEGEREA UNEI CENTRALE PE PELEŢI
Informaţii de care trebuie să ţineţi seama când alegeţi o centrală pe peleţi:
- TIPUL: Centralele pe peleţi sunt clasificate după cantitatea de căldură pe care o generează—randament ridicat contra randament scăzut. Ele pot fi pe sistem hidro sau sistem de aer canalizat. Mai există şi centrale hibrid ce pot funcţiona combinat cu peleţi şi lemn sau independent.
- DIMENSIUNE: Dimensiunea fizică a unei centrale pe peleţi este mai puţin importantă decât randamentul centralei şi dimensiunea silozului. O centrala mică poate încălzi un spaţiu mare, dar nu poate conţine decât cantitatea de peleţi necesară pentru o zi.
- LOCAŢIA: Centralele pe peleţi necesită mai puţin spaţiu de instalare decât alte tipuri de centrale şi pot fi aşezate la circa 20 cm de perete, depinzând de model. O centrală pe peleţi, trebuie de asemnea să fie instalată la o anumită distanţă de suprafeţele şi materialele combustibile, de exemplu perdele, uşi, şi să fie aşezate pe suprafeţe necombustibile de forma unui panou de protecţie.
- COŞUL DE FUM: Deoarece centralele pe peleţi sunt ventilate forţat, coşul poate fi montat aproape oriunde în casă, inclusiv prin tavan, printr-un perete, sau în coşul existent de zid, atâta timp cât instalaţia include cel puţin doi metri de coş vertical. Coşurile de fum pentru centralele pe peleţi sunt unice şi sunt de obicei de diametre între 80-100 mm. Coşul este de asemenea realizat din oţel inoxidabil.
- CARACTERISTICI: Există trei tipuri de sisteme de aprindere disponibile la centralele cu peleţi: standard (necesitând folosirea unui gel sau spirt solid pentru aprindere şi a unui chibrit); pornire automata (unde utilizatorul apasă un buton sau foloseşte o telecomandă pentru a porni centrala) şi complet automatizată (unde centrala este controlată de un termostat şi cicluri de pornire/oprire depinzând de nivelul de încălzire selectat). Alte caracteristici opţionale includ autocurăţirea arzătorului, a sticlei de la uşă şi cenuşare adânci la bază. Unele centrale au şi sisteme de UPS pentru situaţii de întrerupere a tensiunii electrice (deoarece centralele necesită curent pentru funcţionare).
- STIL: Uşile cu vedere integrală şi sticlă cu decoraţiuni aurii sau vopsite în negru sunt exemple ale opţiunilor de stil disponibile. Decoraţiuni cu ceramică sau fontă sunt de asemenea opţiuni disponibile pentru multe centrale pe peleţi.
- INSTALARE: Pentru a vă asigura de o instalare sigură şi de încredere este recomandat să folosiţi un furnizor de specialitate şi un instalator autorizat pentru a îndeplini lucrările de instalare. Acesta se va asigura că instalaţia întruneşte toate regulile în vigoare. În unele situaţii este necesar să se instaleze o placă de protecţie sub centrală.
- ÎNTREŢINERE: Centralele pe peleţi sunt uşor de întreţinut, dar trebuie să fie respectate unele sarcini de rutină în mod regulat, pentru a vă asigura de o funcţionare corespunzătoare. Aceste sarcini includ golirea cenuşarului, curăţarea arzătorului, silozului, a sticlei de la uşă şi a depunerilor de cenuşă; de asemenea programarea inspecţiei de service profesionist în fiecare an, mai înainte de începerea anotimpului rece. În plus, se mai recomandă inspecţia şi curăţarea, dacă este necesar, a coşurilor de fum şi a aerisirilor, o dată pe an de către un coşar autorizat.
- CERINŢE PENTRU COMBUSTIBIL: Există două tipuri de peleţi pentru centrale: premium şi standard. Diferenţa între cele două este procentajul de cenusă anorganica conţinută. Folosind peleţi premium, veţi avea nevoie de mai puţină întreţinere. Mai există şi centrale care pot arde peleţi cu porumb, sau alte cereale. Nu folosiţi peleţi produşi din deşeuri de mobilă (PFL, OSB, melamină, PAL) deoarece conţin adezivi care provoacă formarea de gudroane ce duc la obturarea căilor de fum din centrală şi scăderea randamentului (în cazul utilizării acestor tip de peleţi “mai ieftini”, va fi necesară o curăţire foarte serioasă de către un service autorizat şi veţi pierde garanţia fabricantului).
- COSTUL MEDIU: Costul centralei este doar o parte din costul implicat în deţinerea unei centrale pe peleţi. Mai trebuie luate în considerare costul coşului de fum şi instalarea, costul anual pentru combustibil şi întreţinerea anuală.
BENEFICIILE CENTRALELOR PE PELEŢI:
- Ajută la controlarea facturilor pentru încălzire
- Limitează costurile anuale la combustibil mai inainte de începerea sezonului rece
- Protejeaza mediul
- Creeaza un foc pe lemne automatizat
- Este simplu de operat şi întreţinut
- Instalare flexibilă în majoritatea locaţiilor din locuinţă
- Este un element decorativ
- Cuprinde şemineu, centrală termică, furnizează apă caldă menajeră
- Elimină dependenţa de combustibilii gazoşi sau motorină, CLU, etc
- Utilizarea acestui combustibil prietenos cu mediul este încurajată la nivel european
- Autonomie de funcţionare de la 6 la 40 ore, în funcţie de programare, treapta de putere şi temperatura mediului.
Comentarii